Kategória: Belső dekoráció

Szinte mindenki álmodozik arról, hogy a reggeli napsugarakra ébred, és néha arról is, hogy egyenesen az ágyból a hálószoba ablakán át látja a tengert, tavat, hegyeket vagy legalábbis néhány üde szépségű fát. Sajnos a valóság gyakran egy kicsit más, mint az álmok. Ami nem jelenti azt, hogy rosszabb lenne.

Mivel lehet kompenzálni a hiányzó ablakokat?

A látszattal ellentétben az ablak nélküli hálószobának lehetnek előnyei is. Először is eltűnik a fényszennyezés problémája. A hálószoba ablakán keresztül gyakran beszűrődik az egész éjszaka világító lámpák fénye vagy a holdfény, amely teliholdkor kivételesen ragyogó. Mindezek gyakran okozhatnak alvászavarokat, amelyekre megoldás lehet az ablak nélküli hálószoba (bár nem ez az egyetlen megoldás). Éjjel tehát nincs is probléma a láthatáron, de amikor eljön a reggel, a természetes fény nélküli sötét hálószoba negatívan befolyásolhatja a közérzetét.

Hogyan kerülhető ez el? Mindenekelőtt a falak megfelelő világos színének használatával. Ha valaki kevésbé szereti a fehéret, tegye nagyon világos pasztell színűvé. Egy másik fontos elem a mesterséges világítás. Nem ajánlott a nagy csillárok és erős fényárnyalatú lámpák használata. A panellámpák, amelyek mindegyike különböző irányba mozdítható, tökéletes megoldást jelentenek. Ideális esetben egy világos színű festék vagy tapéta tökéletesen visszatükrözi és szórja a fényt mindegyik falon (ha négy van). A belső tér világos lesz, és a háziak nem érzik úgy, mintha kihallgatáson lennének. Hasonló szerepet játszhat a hálószoba sarkában elhelyezett, papírból vagy tejüvegből készült nagy lámpaernyővel ellátott állólámpa is. A meleg árnyalatú izzók és az éjjeli lámpák remekül működnek. Az üvegezett ajtók további szerepet játszhatnak a megvilágítás biztosításában, ha a természetes fény a folyosóról vagy a szomszédos helyiségből származik.

Calabria hálószoba

Hálószobabútor - mi van vele? Érdemes odafigyelni arra, hogy az egyes bútorelemek ne legyenek sötétek, masszívak és nehezek. Az élénk színek és a könnyű szerkezetek kiválóan működnek. Az ilyen élénk színek (fehér, szürke, világos fa) sok lehetőséget kínálnak a színes kiegészítők (párnák, lámpaernyők vagy képkeretek) számára.

Hogyan lehet nagyítani egy kis hálószobát?

Ha lehetséges, helyezze el a gardróbszekrényt a folyosóra, ne a hálószobába. Ezáltal sok helyhez juthat. A hálószobában csak egy kis fehérneműs komód maradjon. Az ilyen típusú keskeny és magas szerkezetű bútorok tökéletesek a kis belső terek számára. Nem szabad elfelejteni, hogy a kis helyiségekben ragaszkodjunk ehhez az elvhez: "Minél kevesebb, annál jobb". Ugyanez az elv vonatkozik a dekorációs tárgyakra és a csecsebecsékre is (különféle figurák, vázák, ajándéktárgyak, plüss állatkák vagy fotók tömkelege). A hálószoba könnyebb és tágasabb lesz nélkülük.

Denver 13 hálószoba

A fent említett színek és a megfelelő világítás miatt a hálószoba is nagyobbnak tűnik. A világos színek visszaverik a fényt, a sötétek pedig elnyelik (a belső tér otthonosabbnak, ugyanakkor kisebbnek tűnik). Ha a reflexióról beszélünk - a tükrök optikailag is megnagyobbítják a szobát. Nem kifejezetten szélességében, de magasságában. Ezek lehetnek a szekrényajtón (Vera szekrény) vagy akár egy üveglap is, amely az egyik falba van beépítve (vízszintesen vagy függőlegesen). A tükör olyan mélységet hoz létre, melytől a hálószoba tágasabbnak tűnik.

A térbeli mélység kialakítható kiváló minőségű nyomtatással készült és megfelelően kiválasztott fényképekkel (korábbi elnevezése fotótapéta). A teljes falú fénykép optimális megoldást jelent. Különböző típusú utak (erdőben, parkban, a hegyekben, a tengerparton, a levendula vagy a tulipán mezőkön keresztül), tájak magas perspektívából (például egy felhőkarcoló ablakából vagy egy görög sziget tetejéről) vagy építészeti elemek (kolostorok vagy folyosók) remekül hatnak.

Az ablak nélküli kis hálószoba nem olyan ijesztő

Mint látható, az ablak hiánya és a helyiség kis mérete nem jelenti azt, hogy ne varázsolhatnánk fényes teret, pozitív és egyedülálló légkört, mely hozzájárul a jó közérzethez és a hatékony pihenéshez. Érdemes megjegyezni, hogy az ablak hiánya korlátozott légkeringést is jelent. Szükség lesz a megfelelő szellőzésre és az ágynemű friss levegőn való rendszeres szellőztetésére, valamint a levegő páratartalmának ellenőrzésére, amely elengedhetetlen a megfelelő légzéshez és az egészséges alváshoz.

Tekintse meg hálószobabútorainkat a Bútorline webáruházban