Kategória: Belső dekoráció

A jó alvás rendkívül fontos egészségünk szempontjából. Az alvás minőségét számos tényező befolyásolja, beleértve az ágy típusát és a matracot, amelyen alszunk. Bonellrugós vagy táskarugós matrac? Egész évben használatos vagy szezonális? A választás nem mindig egyértelmű, ezért vásárláskor néhány szempontot szem előtt kellene tartania:

  • a matrac keménységi szintje
  • méretek
  • az anyag, amelyből készült
  • egyéni felhasználói preferenciák

Kemény vagy puha matracok?

Mielőtt eldöntené, hogy melyik matracot vásárolja meg, vegye figyelembe testfelépítését, súlyát és egészségét. A jól megválasztott matrac segít megelőzni a hát és a szív- és érrendszeri problémákat. Nem lehet túl kemény vagy túl puha.

Nagyobb súllyal rendelkező embereknek ajánlott a kissé keményebb matrac, amely optimálisan tartja a gerincet és lehetővé teszi a testnek, hogy alvás közben teljesen regenerálódjon. A túl puha matrac miatt a test "összeomlik" és a gerinc természetellenesen "hajlított" helyzetbe kerül, ami a nap folyamán fájdalmat és izomfeszültséget okozhat.

Haloszaba butor Denver 5

Érdemes tudni, hogy a túl kemény matrac megakadályozza a kényelmes oldalirányú pihenést. A túl kemény talajon történő alvás következménye lehet a nyaki és hátfájás, zsibbadás és izomfeszültség. Tehát, ha nem biztos benne, melyik matracot válassza, ajánljuk a közepesen puha vagy közepesen kemény matracot.

Bonellrugós vagy táskarugós matracok?

A Bútorline webáruház különféle méretű matracok széles választékát kínálja, beleértve a 90x200 és 160x200 cm méretű standard matracokat is. Ajánlataink egyike a bonellrugós matracok, amelyek típustól függően antiallergén kókuszrosttal rendelkeznek.

Haloszaba butor Vera

Választhatunk "táskarugós" matracokat beépített táskarugózónákkal is. Egyes modellekben van egy latex betét, amely még kényelmesebbé teszi a használatot. A táskarugók előnye, hogy nem adnak hangot, amikor alvás közben megváltoztatjuk a helyzetünket.

Mire ügyeljünk az ágymatrac vásárlásakor?

A jó matracnak kényelmesnek és praktikusnak is kell lennie. Tehát ellenőrizzük, hogy egy adott modell biztosítja-e a szükséges szellőzést, elnyeli-e a nedvességet és ellenáll-e az alakváltozásoknak. Egy további gyapjúréteg kiváló megoldás azok számára, akiknek problémája van az izzadással. Fontos tudni azt is, hogy a matrac egyoldalas vagy kétoldalas modell-e.

A Bútorline webáruházban kiváló minőségű poliuretán habmatracok találhatók, amelyeknek köszönhetően a matrac rugalmas és ellenáll a repedésekkel szemben. Továbbá rendelkezik egy levehető huzattal, amelyet szükség esetén eltávolíthatunk és kimoshatunk a mosógépben.

Haloszoba butor Berg

A kínált matracok a legjobb minőségű alapanyagokból készültek, modern gyártási technológiákat alkalmazva. A megfelelő modell kiválasztásával kapcsolatos problémák esetén érdemes konzultálni a Bútorline szakértőivel. Végül is egy jól megválasztott matrac garantálja a sikeres pihenést.