Kategória: Belső dekoráció

A piacon az ülőgarnitúrák széles választékát találjuk, különféle kihajtható mechanizmusokkal felszerelve. Az ideális bútor kiválasztásánál vegyük figyelembe annak esztétikáját, méreteit, tulajdonságait, mint például a mozgatható fejtámlákat, valamint a kanapé kibontásának módját. Ebben a cikkben a kárpitozott bútoroknál használt legnépszerűbb kihajtható mechanizmusokat tárgyaljuk.

A Butorline.hu online bútorbolt sarokkanapék és kanapéágyak széles választékát kínálja. Vásárlás előtt ajánlatos ellenőrizni, hogy egy adott bútor hogyan működik. Az egyedi megoldásoknak megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket az alábbiakban mutatunk be.

Kihajtható – kerekes és DL típusú mechanizmusok

A népszerű kerekes mechanizmus az ülés alatt elrejtett hálófelület meghosszabbításán alapul. A kihúzható kanapé kerekekkel rendelkezik, amelyek jelentősen megkönnyítik a kinyitását. DL rendszer esetén az ülést magunk felé kell húzni, majd le kell hajtani a kanapé háttámláját. Ez kényelmes alvófelületet biztosít. Ezt a mechanizmust használják például a CAMERON kanapéban. A bútor ágyneműtartóval is rendelkezik, és rendkívül kényelmes a mindennapi használatban.

Kanapé CAMERON szürke

Kanapéágy belga kihajtható rendszerrel

Az ilyen ülőgarnitúránál csak egy mozdulat szükséges a kinyitáshoz. A heverő kihúzható az ülés alól, hogy megnövelje az alvófelületet. Ezt a mechanizmust használják például LARUS, melynek szövete kiváló minőségű. Ez a bútor tökéletes megoldás vendégszobába.

Kanapé LARUS tivoli 77

Hogyan működik a kattintós kanapé?

Ezt a rendszert már évek óta használják kanapéágyakban és kanapékban. Nagyon népszerű. A kanapé kinyitásához fel kell emelni az ülést, majd miután jellegzetes kattanó hangot hall, ismét le kell engedni. A háttámlával együtt kényelmes alvófelületet biztosít. Az időtlen NIAGARA kanapé kiváló minőségű, modern szövettel kárpitozott. Nagy ágyneműtartóval rendelkezik, és többféle színben kapható.

Kanapé NIAGARA kronos 22

Mechanizmussal "delfin"

A sarokkanapékat gyakran „delfin” mechanizmussal látják el. A sarokkanapé kinyitásához csak meg kell húzni az ülés alatt található fogantyút, ki kell húzni a speciális kerekekkel felszerelt kanapét, és óvatosan fel kell emelni. Az ilyen típusú ülőgarnitúrák általában a legnagyobb ágyneműtárolóval rendelkeznek. A DOMINO sarokülőgarnitúra az egyike az ilyen típusú kihajtható mechanizmussal rendelkező modelleknek – mi több, kiváló minőségű kárpitszövet borítja, amely többféle színben elérhető.

Modern Sarokkanapé DOMINO Cashmere 22

Melyik kihajtható kanapé mechanizmusa a legjobb?

A választás egyéni igényektől függ. A végső döntés meghozatala előtt fontos figyelembe venni a következő kérdéseket:
- a kanapét napi szinten hálószoba ágyként használjuk, vagy csak alkalmanként,
- ha gyerek kanapéra van szükségünk, válasszunk egy könnyű és kompakt modellt,
- figyeljünk az ágyneműtároló méretére - egyes kanapéágyakban nincs ilyen.

Ha kérdései vagy kétségei vannak, konzultáljon szakemberrel. Látogassa meg weboldalunkat, a Butorline.hu!