Kategória: Belső dekoráció

A retro stílus egy időtlen megoldás, amely még mindig divatos. A korábbi évtizedeket tükröző megjelenés vintage stílusként is ismert. Most ötleteket adunk egy elegáns retro tiniszoba elrendezéséhez, mellyel modern elemeket ötvözünk. Nagy hangsúlyt fektetünk továbbá a szépen és gondosan megmunkált bútorokra, a praktikus ülőfelületekre, kényelmes ágyakra és íróasztalokra. Olvassa el cikkünket, és ismerje meg a legjobb tervezési ötleteket!

FINEZJA – egyedi stílusú bútor tinédzserek hálószobájába

A Butorline.hu e-shop egyik javaslata egy időtlen bútorcsalád – a FINEZJA, amely kiváló alapot biztosít a retro stílusú kiegészítők számára. Ez a készlet két elemből áll – ajtós szekrényből, amely sok tárolóhelyet biztosít: könyvespolcot, fali polcot, valamint egy nagy íróasztalt tartalmaz, amelyen elférnek a nélkülözhetetlen személyes holmik és iskolai eszközök.

Célszerű más elemeket is hozzáadni ugyanebből a családból – ágyat vagy egy magasabb könyvespolcot. Jó választás a kis fiókos fésülködőasztal is, amely kis helyen íróasztalként is funkcionálhat. Az éjjeliszekrény, valamint az ágyneműtartó is elengedhetetlen tartozéka lehet a hálószobának. A FINEZJA kollekció összes eleme két színváltozatban kapható.

Gyerek/tini bútor FINEZJA 8

A SUMATRA fémvázas ágy két színben – fehér és fekete – a legjobb alternatívája a hagyományos favázas ágyaknak is.
Ez a bútor egy retro stílusú szoba esszenciája lehet. Elég csupán elegáns díszítőelemekkel – puha huzatú éjjeli lámpával, virágos vagy geometrikus – mintás szőnyeggel, falfestménnyel vagy retro stílusú órával kiegészíteni. A sárgaréz fogantyús bútorok még egyedibbé teszik a berendezés stílusát.

Fém ágy SUMATRA 90x200 fehér

EVORA kollekció – az időtlen szépség

Akik értékelik az egyediséget és a különlegességet, azoknak ajánljuk az EVORA kollekció gardróbszekrényeit, tárolószekrényeit és könyvespolcait. Ez a készlet tükrös gardróbot, két éjjeliszekrényt, franciaágyat, valamint hálószoba tárolót tartalmaz. Minden elem kiváló minőségű laminált lapból készült. A HELVETIA gyártója az EVORA kollekcióban kínál néhány gardrób- és ágymodellt, így mindenki egyéni preferenciái és a szoba jellege szerint választhatja ki az elemeket. Ez a kollekció két színváltozatban kapható – abisko kőris és sötétzöld színben, lefkas tölgy színű betétekkel. A nyersfa színű elemek meleg, meghitt hangulatot árasztanak. Különleges elem a megvilágított vitrin is. Az EVORA kollekció elemeiből összeállított berendezés nagyszerűen mutat a falon lévő stukkó kíséretében is.

Hálószobabútor EVORA 1 zöld / lefkas tölgy

A kamaszszoba elengedhetetlen része egyben a dolgozósarok is – kell, hogy helye legyen egy íróasztalnak, egy könyvespolcnak és néhány tárolónak. E-shopunk egyik ajánlata a stílusos CLOE íróasztal, amely egy régimódi irodára emlékeztet. A fém lábak és fogantyúk tökéletesen passzolnak az EVORA kollekcióhoz. Jó választás lehet egy kényelmes fa szék az íróasztal mellé (például egy kerek, ívelt háttámlával vagy karfával rendelkező modell), esetleg ha modern stílusú széket szeretne, akkor a K365 kárpitozott szék díszvarrással az ideális.

Íróasztal CLOE zöld

Szék K365 sötétzöld

SOUL kollekció – a belső tér, melynek lelke van

A vintage stílus követőinek, valamint az 1950-es és 1960-as évek stílusa kedvelőinek az egyedi SOUL kollekciót ajánljuk. Miért olyan egyedi? Lenyűgöz az elmúlt évtizedekre jellemző egyszerű formájával, és az elülső részeken lévő korhű minta is felkelti a figyelmet. A sakktábla minta kiválóan működik ilyen stílusú elrendezésben. Valamennyi elem fóliázott bútorlapból készült, matt kivitelben és fekete fém fogantyúkkal van kiegészítve. Az antracit szín tökéletesen harmonizál a természetes fa színével.

Szekrénysor SOUL 2

A SOUL készlet tartalmaz egy megvilágítható álló vitrint (extra lehetőség), tágas tároló szekrényt és TV állványt. A vevő igényeitől függően ez a készlet további elemekkel is bővíthető ugyanabból a kínálatból. A modernebb karakter kialakításához javasoljuk a fém keretes OLIER íróasztalt, amelyben a csendes záródású rendszer és a lábak csúszása is modernitást ad.

róasztal OLIER OE1 artisan tölgy / fekete

Közvetlenül az íróasztal mellett remekül mutat majd az elegáns, bükkfából készült karfás DOMINIC szék. A háttámla és az ülés kiváló minőségű kárpitszövettel borított.

Szék DOMINIC french velvet 685

Hogyan készítsünk kényelmes pihenősarkot? Választhatunk fa vagy kárpitozott ágyat vagy kanapéágyat is. Jó választás az elegáns LENA kanapé párnákkal és ágyneműtartóval. Az ideális méretű, 190 x144 cm-es hálófelület garantálja a pihenést.

Kanapé LENA

Az 1960-as és 1970-es évek ihlette plakátok és nyomatok, valamint a zöld cserepes növények, egy dizájnos lámpa vagy virágmintás ágyhuzat kiválóan kiegészítik a SOUL szettet.

A retro belső terek nagyon hangulatosak, emlékeket idéznek. Ötvözik a régit a modernnel.
Retro dizájnt szeretne a tiniszobába? Itt talál néhány hasznos tippet:
– szín – a tónusos színek, mint a tompa barna, bézs, finom szürke, palackzöld, fekete és fehér a legjobbak – a világos színek optikailag megvilágosítják a teret és a lágyság benyomását keltik; a tér élénkítéséhez használhat élénk kontrasztos színeket (piros, türkiz, narancs stb.);
– bútorok – a kárpitozott székek és fotelek, valamint a fa színű bútorok remek kiegészítői lesznek a retro és vintage stílusú elrendezéseknek;
– Az egyedi kiegészítők – különleges anyagokból készült függönyök, gazdag virágdíszítés, kristályok, domborművek, bakelitlemezek, tükörmotívumok vagy puha textíliák – felhasználásával érhető el;
- a padló - halszálkás vagy fa parketta (vagy természetes fát utánzó panelek)
- a fal - fehér festék vagy mintás tapéta (esetleg elegáns stukkó).