Kategória: Tippek és trükkök

Hogyan lehet a tanulást élvezetesebbé tenni a mai diák számára? Egy olyan szobával, amely szemet gyönyörködtető és stílusában is a tanulást szolgálja. Szeretnénk Önnek tanácsot adni, hogyan varázsolhatja szebbé a diákszobát, akár olvasás vagy helyesírás gyakorlása közben, matematikai feladatok megoldásakor vagy éppen a földrajzot tanulmányozva.

nauka1

Forrás: Houzz

Tábla- és mágnesszín

A táblaszín minden szobában jól mutat - a kisgyermek lerajzolhatja saját pici világát, az iskoláskorú pedig megoldhatja a matematikai feladatokat, vagy gyakorolhatja a helyesírást. Mulatságos és ugyanakkor hasznos is lehet a kis művészek szüleinek, mert nem kell a szobát újrafesteni a szeretettel készült filctollas rajzok után. Emellett üzenetet és emlékeztetőt is hagyhat, hogy gyermeke ne felejtse el a fontos dolgokat.

nauka2

Forrás: Houzz

Fali térkép

Gyermeke szeret utazni? Szívesen tanulmányozza az idegen kultúrákat és országokat? Használjon fali térképet! A földrajzi ismeretek elsajátítása így sokkal élvezetesebb és természetesebb. A világtérképekkel ellátott, széles formátumú háttérképek eredeti díszítéssel rendelkeznek, amelyek elősegítik a földrajz tanulását vagy akár az útvonaltervezést.

Készítsen zászlót kézzel

Ha nincs dekoráció a gyermekszobában, készítsen gyermekével díszeket színes zászlók formájában, amelyek szintén az ismereteket bővítik. Lássanak hozzá akár most - nem kell hozzá más, csak egy rajztömb, színes papír, festék vagy ceruza, és a földrajzot játékosan átismételheti!

nauka3

Forrás: mrprintables.com

Olvasósarok

Ha gyermeke szeret olvasni, a könyvek iránti vágyát feltétlenül érdemes fokozni egy olvasósarokkal. Csak egy hangulatos sarok, amely ösztönzi a képzeletét és az olvasás valódi kaland lesz számára. Egy kis képzelőerő bátorítás csodát tehet!

nauka4

Forrás: Houzz

Idézetek

Szeretné-e, hogy gyermeke olyan emberré váljon, aki kellő önbizalommal rendelkezik, bízik saját képességeiben, keményen dolgozik, megvalósítja álmait és soha nem adja fel? Mindez elsősorban a neveléstől függ, de egy apró bátorító idézet is felemelheti a gyermekét, amikor éppen tanácstalan. Vásároljon kész matricákat vagy vesse be kalligrafikus képességét!

nauka6

Forrás: Houzz

Mini játszótér

Az emberi agy csak korlátozott ideig képes igazán koncentrálni - szüksége van szünetekre, hogy mentális energia tartalékait pótolni tudja. Mi segíthet ebben? Egy kis fizikai aktivitás! Ha egy gyermek elfárad és le tudja vezetni a tanulásból adódó stresszt, akkor hatékonyabban dolgozik. Ne gondoljunk bonyolult eszközökre, csak egy kis trambulin, kosárlabda készlet vagy mászófal kell hozzá.