Kategória: Tippek és trükkök

Függetlenül a háztartás méretétől, valószínűleg időnként probléma akad a tárolással. A mai cikkben néhány olyan praktikus ötlettel szolgálunk, amelyek segítségével az adott szoba tárolóhelyét előnyösebben alakíthatja ki és otthona még kellemesebbé válik.

Konyha

Ez az a hely, amely maximális szervezést igényel, valamint a konyhai kellékek és ételek tárolásának különböző megoldására is szükség van. Ha korlátozott számú szekrény vagy kis munkalap áll rendelkezésére, akkor nagyon jó választás lehet egy konyhai kocsi extra munkalappal, amely további tárolóhelyet biztosít a szükséges eszközöknek. Rendkívül praktikus a falfelületek kihasználása, amelyek a gyakorlatban szekrények, sínek stb. használatát jelentik.

Ha a konyhai szekrények belső elrendezéséről beszélünk, érdemes eldönteni, hogy a szekrény mire fog szolgálni - élelmiszerek, konyhai eszközök, evőeszközök, stb. tárolására. Célszerű dolog praktikus fiókbetétek, fedő és tányértartók beszerzése. Ha nem rendelkezik elegendő hellyel az élelmiszer tárolására, használjon dekoratív poharakat és dobozokat, melyek az élelmiszert szárazon tartják.

d

Forrás: HOUZZ

Fürdőszoba

A fürdőszoba általában a ház egyik legkisebb helyisége, ezért is adódhatnak olykor problémák a dolgok tárolásával. Mivel senki sem szeretne rendezetlen fürdőszobát, ha nincs lehetősége elrejteni az összes kozmetikai és háztartási cikket, ajánlatos dekoratív kosarakat használni a falakhoz vagy az ajtóhoz rögzítve. A WC feletti hely ideális lehet egy kis szekrény vagy polc számára.

Ha több hely van a fürdőszobában, akkor előnyösebb egy nagyobb szekrényt is vásárolni - amely minden szükséges holmi tárolására alkalmas. A mosdó alatti szekrényben ajánlatos elhelyezni a tisztítószereket. Ügyeljünk azonban arra, hogy a mosó-és tisztítószerek ne kerüljenek gyermekek és házikedvencek közelébe - a biztonság mindenekelőtt!

ss

Forrás: HOUZZ

Nappali

A klasszikus szekrényfal mellett számos lehetőség adódik a szükséges tárgyak tárolására a nappaliban. A dohányzóasztal alatt gyönyörűen mutat egy faláda, amelyben akár takarót is tarthatunk, vagy szükség esetén átmeneti ülőhellyé is változtathatjuk.

További lehetőségként egy nyitott puffot ajánlunk, amelyben DVD-t, társasjátékokat vagy takarókat tárolhat. Ha kedvenc könyveinek keres helyet, nagyszerű ötlet lehet az ajtó köré elhelyezett könyvespolc vagy a falra szerelt polcok.

gtre

Forrás: HOUZZ

Hálószoba

A hálószobában, ahol egy fárasztó nap után pihenni szeretne, ne legyenek felesleges bútorok vagy szétszórt dolgok. Megfelelő tárolóhelyként szolgálhat egy ruhásszekrény, többfiókos komód vagy éjjeliszekrény. Szezonális ruhák, pl. dzsekik vagy ágynemű tárolására használjon nyitható tetejű puffot.

et

Forrás: HOUZZ

Gyerekszoba

A gyerekszobában nehéz hosszú távon rendet tartani - mindenütt játékok, rajzok, ruhák. Ha nem szeretné, hogy káosz uralkodjon a gyerekszobában, nagy tárolóhelyre gondoljon. Érdemes polcokat kialakítani a könyvek és dísztárgyak számára, színes kartondobozokat, fonott kosarakat, nagy zsákokat, fadobozokat és ládákat, műanyag tárolókat beszerezni, amelyek rendezetté varázsolják a gyerekszobát.

Az ágy alatti tárolóhely tökéletesen elrejti gyermekei legnagyobb kincseit is.

erwer

Forrás: HOUZZ

Előszoba

Ne engedje, hogy vendégei rendetlen lakásba lépjenek. Az előszoba tükrözi otthonát, így ügyeljen arra, hogy az mindig jó benyomást keltsen. Egyébként is az utolsó dolog, amit munkába menet látni szeretne, az a lakásban levő rendetlenség, ezért győződjön meg róla, hogy minden dolog a helyén legyen.

Ajánlatos minden előszobában elhelyezni egy cipősszekrényt, akasztót vagy fogast a kabátoknak, valamint kialakítani egy olyan részt, ahová leteheti táskáját, sapkáját, kalapját, vagy akár egy kulcstartó dobozkát.

afa

Forrás: HOUZZ

Garázs

A garázs egy igazi férfi birodalom. Gyakran piszkos dolgok gyűlnek itt össze, ezért is olyan fontos, hogy megtartsuk a rendet. Fűnyírók, szerszámok, kertészeti kellékek, karácsonyi díszek, sporteszközök, gumiabroncsok és egyéb dolgok, amelyeket nem igazán akar otthonában tárolni.

Ajánlatos polcokat szerelni a falra, tartókosarakat a labdáknak és egyéb “haszontalanságoknak”. A tágas szekrények tökéletesen tárolják a szerszámokat, és minden eszköz könnyen elérhető válik a garázsban.