Kategória: Tippek és trükkök

Kényelmes kanapét keres otthonába? Akkor ez a cikk pontosan az Ön számára íródott! Ezzel kapcsolatos kedvenc szlogenünk: A dizájn nem az, ahogy a dolgok kinéznek. A dizájn az, ahogy működnek (Steve Jobs). Ez lehetne a fő kritérium egy új ülőgarnitúra kiválasztásánál. 

A szoba és a kanapé mérete:

Mivel a kanapé domináns helyet foglal el a nappaliban, ezért is ajánlatos legelőször lemérni azt a szobát, ahová a kanapé kerül. Ilyenkor érvényesül leginkább az a cseh közmondás, miszerint „Kétszer mérd, hogy csak egyszer oldd!” Ha a kanapé körül elegendő hely van, még jobban kitűnik a környezetéből, miközben a teret szabadon hagyja. Vegye figyelembe, hogy a dohányzóasztal legalább 45 cm-re legyen a kanapétól.

 y8a4697

DAKO Alfa sarokkanapé

A kanapé méretének összhangban kellene lennie a nappali méretével és a kanapé kihasználtságával. Ha a kanapét alvásra is használják, érthető, hogy az alvóterület magában foglalja a szétnyitható részt is. Ha nagyobb családdal rendelkezik, a kanapé mérete és elhelyezése óriási szerepet játszik. Egy nagycsalád részére az L vagy U alakú kanapé a legjobb megoldás.

bonnW

BONN W2 sarokkanapé

A kárpitozás típusa

Ami a szövet típusát illeti, a legfontosabb tényező az életmód! Azután következhet az esztétikai szempont. Amennyiben gyerekek és házikedvencek is vannak a családban, ajánlatos modern kárpitot választani, melyben túlsúlyban van a poliészter (pl.mikroszálas vagy velúr), amely ellenáll a szennyeződéseknek és könnyen tisztítható.

Foltok ellen kiváló választásnak bizonyulhat a bőr, viszont házikedvencek esetén nem ajánljuk. Mivel az ellenálló, tartós anyagok közé tartozik, ápolni kell, hogy megőrizze puhaságát és attraktív külsejét.

Sokan a műbőr mellett döntenek, amely olcsóbb és barátságosabb a házikedvencekkel is, különösen, hogy nem szívja magába a nedvességet. Hátránya viszont, hogyha rossz minőségű, hamar keletkeznek rajta repedések, illetve rátapad a bőrünkre.

nova

NOVA sarokkanapé

Szín és stílus

Az új ülőgarnitúrája valószínűleg a nappali legnagyobb bútordarabja lesz, ezért rögtön a figyelem középpontjába kerül. Hadd ajánljunk két lehetőséget:

1. Kiemelheti kanapéját egy élénk szín választásával, amely vonzza a figyelmet. Ügyeljen arra, hogy a környező bútorok semleges színűek legyenek.

2. Válasszon semleges árnyalatú kanapét és dobja fel színes párnákkal, vagy helyezzen el dekorációkat a közelében. A stílust illetően hagyjuk érvényesüljni az alábbi szabályt: „Használd azt, amit szeretsz!” A klasszikus bőrkanapé tágas, egyedi és fenséges belsőtérbe illik.

A hagyományos, élénk színű kárpitozott ülőgarnitúra viszont egy meleg és élettel teli otthonba.

oslo6

OSLO 6 sarokkanapé

További funkciók

A bútortervezők egyre inkább a többfunkciós kanapékra összpontosítanak, ezért érdemes elolvasni a gyártó által kínált lehetőségeket. Az új kanapéján nemcsak ülhet, hanem aludhat is, de vannak állítható háttámlával, beépített dohányzóasztallal vagy polccal rendelkező modellek is.

florida

FLORIDA - az U alakú sarokkanapé

A fentiek figyelembevételével elmondhatjuk, hogy a legjobb úton halad megálmodott kanapéja felé, amely minden bizonnyal otthona kedvencévé válik. Tekintse meg a sarokkanapék széles választékát webáruházunkban: - www.butorline.hu